Sikkerhedstips for legepladser i dagtilbud

Børn har en utrolig masse energi. De elsker at rende rundt og lege udenfor, så det er legepladsen opfundet til. Meningen med Uno legepladser er, at børn kan få motion, mens de morer sig, men der er også masser af måder, børnene kan komme til skade på. Hvis du har et dagtilbud, der har en legeplads, er det vigtigt at sørge for, at legestativerne er så sikre som muligt—børnenes forældre stoler på, at du kan holde deres unger sikre, og at de ikke har grund til at bekymre sig om udendørslegen. Ifølge kidshealth.org kommer over 200.000 børn på skadestuen hver år, fordi de kommer til skade på legepladsen. Det virker som et meget stort og skræmmende tal, men vi har samlet syv sikkerheds tips til legepladsen, der kan reducere risikoen for skrammer, blå mærker, flænger og endda knoglebrud.

Tjek legepladsen.

Det er vigtigt at feje legepladsen, før du slipper børnene løs derude. Der kan ligge skrammel på jorden, der kan skære små fingre, hvis et barn samler det op. Ved hurtigt at gå en tur rundt på legepladsen og inspicere den, kan du fjerne faren, før et barn finder den. Vær også opmærksom på ting der stikker op af jorden, barnet kan snuble over og sende dem hovedkulds – træstubbe og grene er typisk et problem.

Overvej legepladsens overflade.

Legepladsens overflade skal være passende og sikker for børn. Hårde overflader, såsom beton eller asfalt, er ikke sikre for børn. I tilfælde af at de falder, skal overfladen sikre, at de lander blødt, så de ikke kommer til skade. Selv græs eller jord er for hårdt. Nogle af de bedste overflader til legepladser er sand, dækkemateriale, makuleret gummi, gummimåtter eller kunstgræs. Evaluer, hvor børnevenlig overfladen er, og overvej at ændre den, hvis den ikke er helt ideel.

Hold legestativerne i god stand.

Sørg for, jævnligt at tjekke legestativerne for at se, hvor der er brug for vedligeholdelse. Hvis træet er begyndt at revne eller splintre, skal du sørge for, at det bliver repareret snarest muligt, og lad ikke børnene lege omkring det. Det samme gælder for rustent metal, eller for den sags skyld ting, der er helt i stykker. Sørg for at ansætte en person, der er anerkendt for at gøre reparationer til dit legetøj.

Jævnlig vedligeholdelse gør meget for at gøre legepladsen mere sikker. Hvis din legeplads har en sandkasse, skal du også dække den til om natten for at sikre, at dyr ikke flytter ind og gør den fuld af bakterier.

Indlægs forfatter: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *